Navigatie

HANDLEIDING MUURSTICKERS

STUDIO DITTE

Materiaal
De muurstickers van Studio Ditte zijn uit een hoogwaardig mat vinyl gesneden. Vinyl is een sterk materiaal dat bestand is tegen water. Doordat het materiaal dun is, geeft het bijna geen hoogteverschil. Je kunt de sticker plakken op een harde en gladde ondergrond zoals een gestucte muur, een houten ondergrond, op glad behang (geen glasvezelbehang), op deuren en ramen. 

Ondergrond
De ondergrond waar de muursticker op aangebracht wordt moet glad, schoon (ook stof- en vetvrij) en droog zijn. Vochtige muren zijn niet geschikt om op te plakken. Pas geverfde muren moeten gedroogd zijn, zodat het vocht uit de muur is en de muur uitgehard is. Dit kan zeker drie weken duren. Op een muur met vuilafstotende verf of kalkverf zal de sticker niet goed hechten. Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk als de sticker niet blijft plakken. Let op: een donkere ondergrond kan eventueel doorschijnen. 

Plakken
De stickers zijn makkelijk aan te brengen op de ondergrond. Je kunt de sticker van het rugpapier afhalen en direct op de ondergrond plakken. De muurstickers zijn niet herbruikbaar. Je kunt ze wel eenvoudig verwijderen, eventueel met behulp van een fohn. Wij zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke schade aan een muur of andere zaken na, of als gevolg van, het gebruik van de muurstickers of het verwijderen hiervan. 

Wij wensen je veel plezier met de muurstickers. 

KEK AMSTERDAM

Materiaal
De muurstickers worden gemaakt van een mooie, zeer kwalitatieve matte muurfolie. De folie is zeer dun waardoor je bijna geen hoogteverschil ziet. De muurstickers zijn bestand tegen vocht en kunnen dus gemakkelijk schoongemaakt worden. 

De schoolbordstickers zijn gemaakt van hoogwaardig, matzwart schoolbordfolie. Dit materiaal is lekker stevig en gemaakt om op te krijten. Handig voor notities in de keuekn, je thuiswerkplek of leuk voor in de kinderkamer. 

Beide stickers zijn gemakkelijk op een vlakke ondergrond aan te brengen. Maar omdat enkele ontwerpen erg gedetailleerd zijn, moet je wel goed blijven opletten of alles goed gaat. Bij de meeste muurstickers wordt een duidelijke instructie meegeleverd.

Ondergrond
Beide stickers zijn het meest geschikt voor harde, gladde ondergronden zoals deuren, ramen, meubels en glad gestucte muren zonder structuur. Wij kunnen niet garanderen dat de muurstickers plakken op muren met fijn schuurwerk, spachtelputz of ander stucwerk met structuur of korreltjes, zoals bijvoorbeeld granol. Verder plakken de stickers niet op behang (ook geen glasvezel of vliesbehang). De muur en het stucwerk moeten echt glad zijn. Zorg er wel voor dat de ondergrond goed schoon, droog, stof- en vetvrij zijn. Bij net geverfde muren moet je minimaal 4 weken wachten voordat je de muurstickers aanbrengt.

Verwijderen
Je kunt de muurstickers gemakkelijk verwijderen. Soms kan het zijn, als de sticker al een tijdje op de muur zit, dat je kleine stukjes muurverf lostrekt. Dit kun je grotendeels voorkomen door de sticker eerst even te verwarmen met een fohn. De lijmlaag wordt dan warm waardoor je de sticker makkelijk lostrekt. Spreekt voor zich dat je dit voorzichtig moet doen, anders beschadigt je muur wellicht alsnog. 

© 2017 - 2019 Bij Huisraad | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel