Behang blog

30 september 2020 | BIJ HUISRAAD

Behang maakt je interieur persoonlijk!

Ik weet het... ik ben misschien een beetje laat met jou vertellen dat behang trendy is, maar toch blijven de structuren, prints en kleuren me inspireren. Ik kan er mooie combinaties mee blijven bedenken... Behang wordt gedefinieerd als papier dat je in banen op de muren van kamers plakt. Volgens mij zijn we deze tijd inmiddels wel voorbij en wordt het wat mij betreft om de definitie van behang aan te passen. Waar en hoeveel je wilt behangen dat kun je helemaal zelf bepalen, daar ben je volledig vrij in. Ikzelf mix graag met materialen, jij?

Wat is behang nu eigenlijk?
Vroeger werd behang voornamelijk van papier gemaakt. Tegenwoordig wordt behang ook van andere materialen gemaakt. Zo is er bijvoorbeeld vliesbehang. Een behang waar ik graag mee werk. Waarom? Het aanbrengen van vliesbehang gaat erg snel en gemakkelijk, omdat je de muur insmeert met lijm en gelijk het behang er tegenaan kunt plakken. Hierdoor kun je snel en bovenal eenvoudig een kale wand omtoveren tot een echte sfeermaker.  Daarnaast is vliesbehang door het vlies ook nog is vele malen sterker dan normaal behang. Vliesbehang is er in vele soorten en maten zoals patroonbehang en fotobehang, maar ook als behangpaneel en behangcirkel waarmee je een echt statement kunt maken in je interieur. Met behang kun je je interieur nog persoonlijker maken. 

Waar komt behang vandaan?
De oorsprong van behang is het Midden Oosten waar de Arabiëren de wanden versierden met wandtapijten. In de Middeleeuwen hebben de kruisvaarders deze trend al meegebracht naar Europa en tot op de dag van vandaag decoreren we nog steeds onze wanden op onze eigen manieren. Inmiddels is de keuze echt reuze te noemen.

Behangen is een eitje!
Misschien heb je noggeen ervaring met behang of misschien wel, maar geloof me behangen met vliesbehang is echt makkelijk. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg dat je alle benodigdheden in huis hebt.

Benodigdheden

BehangPotloodBehangroller
BehanglijmBehangborstelDoek
WaterpasBehangschaarAfbreekmes
RolmaatBehangspatel 

Werkwijze

  1. Rechte lijn op de muur zetten
  2. Behanglijm aanbrengen
  3. Eerste baan plakken
  4. Volgende baan aanbrengen
  5. De laatste baan plakken

*Ik wil je aanraden om de instructies van het door jou gekozen behang te volgen. Bovenstaande werkwijze is slechts een leidraad.

Klaar voor behang?
Omarm behang en geef nog meer persoonlijkheid aan je interieur. 

Auteur - Sophie
Sophie is het creatieve brein van Bij Huisraad. Ze houdt van mooie spullen, feestjes, reizen, lekker eten en nog veel meer!

Sorteer op
© 2017 - 2020 Bij Huisraad | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel