Welk interieur past bij mij?

Weerspiegelt jouw interieur wie jij bent? Dat zou wel het meest ideaal zijn! Toch is het lastig.. Vind je het lastig om je persoonlijkheid in je interieur te laten zien? Het inrichten van een interieur begint meestal met het vinden van jouw eigen stijl. Maar wat is jouw stijl? Er zijn een aantal standaard interieurstijlen welke je als leidraad kunt gebruiken voor jouw interieur. Leuk aan deze stijlen is dat je er je eigen draai aan kunt geven en zo je eigen persoonlijke interieurstijl kunt maken.

Bohemian
Deze stijl werkt met bonte kleuren. Het is een stijl met een werelds karakter. Een rieten stoel en een wandkleed mogen niet ontbreken in deze stijl.

Eclectisch
Dit is een verzameling van stijlen die door elkaar heen worden gebruikt. Ook is het een mix van oud en nieuw.

Industrieel
De stijl industrieel is stoer. Je ziet vaak waterleidingen, kabels en buizen door de ruimtes heen. Dat onafgewerkte is typisch voor de stijl.

Klassiek
Kenmerkend voor de klassieke stijl zijn symmetrie, antiek, ornamenten, luxe en donkere houtsoorten. De stijl oogt zwaar, maar kan ook romantisch zijn.

Landelijk
In een landelijk interieur wordt veel hout gebruikt. Dit maakt de stijl rustiek. Je ziet veel bakstenen muren en houten balken over de plafonds. De kleuren gebroken wit, grijs en beige zie je vaak in de landelijke stijl. Ook zie je meubels met een whitewash.

Modern
Een modern interieur is licht, heeft strakke lijnen en rechte vormen. De ruimtes zijn vaak rustig en minimalistisch. De kleuren bruin, zwart, grijs en wit zie je vaak in de stijl modern. Veel gebruikte materialen zijn metaal, aluminium, leer, staal, chroom, hout en kunststof.

Scandinavisch
Kenmerkend voor de Scandinavische stijl is licht. De muren zijn vaak wit. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van hout.

Welke stijl past bij jou en wil jij personaliseren naar jouw eigen stijl? Weet je al welk behang en accessoires bij jouw stijl passen?

Sorteer op
© 2017 - 2020 Bij Huisraad | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel