Hoe interieur inrichten?

Met de juiste voor het inrichten van je interieur maak je van je huis een thuis. Een plek waar je echt tot rust kunt komen. Je bent vaak thuis, daarom is het belangrijk om je interieur de aandacht te geven die het verdient. Je komt er thuis, brengt er tijd door met familie en vrienden, je eet er en misschien werk je er ook wel. Een interieur vervult verschillende functies. Hierdoor kan het lastig zijn om je interieur functioneel én sfeervol in te richten. Wij vertellen je graag hoe je van je interieur een interieur maakt die volledig aansluit op je woonwensen: van indeling tot kleur- en materiaalcombinaties en van de juiste meubels tot verlichting en decoratie.

 1. Bepaal de functie
  Om een ruimte functioneel in te kunnen richten is het goed en belangrijk om te bedenken welke functies je interieur moet vervullen. Wil je tv kijken of liever bij de open haard zitten? Wil je er eten, werken of lezen? Heb je veel opbergruimte nodig? Bedenk wat jij in je interieur wil doen, zodat je weet wat belangrijk is voor je interieur. Aan de hand van je wensenlijst weet je waar je interieur aan moet voldoen. Zo kun je gericht aan de slag gaan met de indeling, het kiezen van meubels en verlichting.
 2. Inrichten met een logische indeling
  Wanneer je wensenlijst compleet is kun je nadenken over de indeling. Wil je televisie kunnen kijken, bij de openhaard zitten of liever naar buiten kijken? Zichtlijnen bepalen de belangrijkste plekken van je meubels. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de looproutes in je interieur.
 3. Woonstijl
  Als de basis van je interieur klaar is ga je een stijl kiezen die bij je past. In deze blog lees je meer over verschillende stijlen.
 4. Inrichten met meubels
  Als je alle functies, de indeling en de woonstijl voor jouw interieur hebt gekozen, dan kan het leukste gedeelte beginnen: de zoektocht naar meubels die aansluiten bij je wensen. Kies voor tijdloze items die de basis van je interieur vormen.
 5. Styling
  Met kleine meubels en accessoires geef je meer sfeer aan een interieur. Een gezellig vloerkleed, behang, planten, zachte plaids, sierkussens en persoonlijke accessoires maken jouw interieur helemaal af.
Sorteer op
© 2017 - 2020 Bij Huisraad | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel